• Csendesedj el

  Visszhangozza belégzésed a "szeretet" szót

  Imaidőd kezdetén szánj néhány percet az elcsendesedésre úgy, hogy a légzésedre összpontosítasz. Figyeld meg a ki- és belégzés lassú ritmusát. A levegő beszívása a “szeretet” szót visszhangozza, gondolj arra, hogy Isten szeretetet lélegez egész lényedbe. A kilégzés a “köszönöm” szót rejti. Tartsd pár pillanatig vissza a levegőt, és hagyd, hogy a szeretet és a hála átjárja szívedet, elmédet.

 • Szentírási szakasz

  Iz 52,7-10

  Milyen szép a hegyeken annak a lába, aki jó hírt hoz; aki békét hirdet, örömhírt hoz, és kikiáltja a szabadulást. Aki azt mondja Sionnak: „Királlyá lett a te Istened.” Figyelj csak! Őrszemeid felemelik a hangjukat, és mind ujjonganak, mert szemtől szemben látják, hogy visszatér az Úr a Sionra. Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert az Úr megvigasztalja népét, és megváltja Jeruzsálemet. Az Úr felfedte szent karját minden nemzet szeme láttára. És meglátja a föld minden határa, hogy szabadulást szerez Istenünk.

 • Elmélkedés

  Meg fogunk-e lepni valakit gyengéd szóval, jótettekkel, kedvességgel karácsony táján?
  • Az örömteli várakozás jó dolog. Mint mikor egy gyermek születését várjuk, vagy egy új munka kezdetét, vagy mikor az esküvőnkre készülünk. Ábrándozunk, beszélgetünk róla. Így ábrándoztak és beszéltek a próféták a Messiás eljöveteléről. Nagy öröm töltötte be várakozásukat. És ez történik velünk is. Örömmel várjuk, hogy osztozzunk családunkkal a karácsony hangulatában, és csatlakozzunk az egyház karácsonyi imájához.
  • Izrael népe tudta, mit vár: békét, vigasztalást, szabadulást. Ma mit várunk? Mi is békét szeretnénk, és sok embert ismerünk, akik vigasztalást várnak barátaiktól, várják az egészség ajándékát, a hit melegét. Meg kell szabadulnunk a világban lévő gonosztól, és Jézus születése ezt a szabadulást ígéri.
  • Tudhatjuk-e biztosan, hogy megkapjuk ezeket az ajándékokat? Igen is, meg nem is. Igaz, hogy Jézus mindig meg tud lepni szeretettel, gyógyulással, megbocsátással. De a karácsony nem mossa el mindenki fájdalmát. Adhatunk és kaphatunk is ajándékot. Teszünk-e valami jót másokkal ebben az időszakban? Meg fogunk-e lepni valakit gyengéd szóval, jótettekkel, kedvességgel karácsony táján? Sok ember életébe elhozhatjuk Jézus örömét és az ünnep örömét. Továbbadhatjuk Isten országának szeretetét, igazságát, a bizonyosságot, hogy a világon Istenünk uralkodik.
 • Beszélgess Istennel

  Hagyod, hogy szíved felemelkedjék Jézus jövetelének jó hírétől?
  • Talán akadt valami, ami különösen megkapott az elmélkedés alatt. Indulj ki ebből. Fontolgasd, tedd magadévá. De ne feledj mindenekelőtt Isten jelenlétébe helyezkedni. Szánj rá időt, ne siess. Figyeld meg, milyen remény, vagy milyen vágy éled benned.
  • Ugye, milyen jó dolog várni a karácsonyt? Mint mikor a szülők gyermeküket várják, és elragadtatással beszélnek róla mindenkinek. És a jó hír mennyi örömöt okoz! Engedd, hogy szíved felemelkedjék Jézus jövetelének jó hírétől!
  • “Ahogy az őrszem a hajnalt”, úgy várja a nép az Úr érkezését. A hajnalhasadást nem lehet siettetni, de bizton tudhatjuk, hogy elérkezik. Néha nem tehetünk mást, várakozunk. Valami jó dologra talán, vagy arra, hogy szebbé váljék az életünk. Akárhogy is, türelmes várakozásunkat vigyük Isten színe elé.
Nyitólap