User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Mt 5, 20-26

Isten igéje

Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába.
Hallottátok, hogy a régiek ezt a parancsot kapták: Ne ölj! Aki öl, állítsák a törvényszék elé. Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy embertársadnak valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán térj vissza és ajánld fel ajándékodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny idejében, amikor még az úton vagy vele, nehogy átadjon ellenfeled a bírónak, a bíró pedig a poroszlónak, és börtönbe kerülj. Bizony mondom neked, nem szabadulsz ki, amíg az utolsó fillért is meg nem fizeted.

Mt 5, 20-26
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • A szívemet szólítod meg, Uram. Azt mondod, nem tudok kibékülni Veled addig, amíg nem békültem ki felebarátommal. Ha akadályt érzek, mikor Hozzád akarok beszélni, akkor lehet, hogy azért van, mert nem oldottam fel az akadályt köztem és felebarátom között.
  • Uram, lelkiismeretem figyelmét befelé irányítod. Nemcsak az alapján kapom majd az ítéletet, amit a külső szinten tettem, hanem szívem szándékai alapján is. Isten látja a szívet, és látja, hogy meddig megyek el a gyûlölködés, a vágy és a gőg érzéseiben. Más szóval, legyek egységes egész, aki jobban igazodik Isten tekintetéhez, mint az emberekéhez.
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Jézus arra hív, hogy ne csak semlegesek legyünk, hanem használjuk energiáinkat kapcsolataink gyógyítására. Imádkozom mindenkiért, akit valaha is megbántottam, és kérem, hogy felismerhessem Isten jelenlétét másokban.
  • Vannak-e bennem olyan sérülések, amik visszatartanak a kapcsolattartástól valakivel? Emlékek, amik a neheztelést táplálják bennem? Ha igen, akkor kérem Istent, gyógyítson meg, és imádkozom azokért, akik fájdalmat okoztak. Ha nem jut eszembe semmi bántás, akkor hálát adok Istennek, hogy nem kell ilyen terheket hordoznom.
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Jézus nem örül annak, hogy a Ne gyilkolj parancsát szó szerinti, szűk jelentésében értelmezik. Szeretné kitágítani a tiltást a másik ember mindennemű lelki vagy testi bántalmazására. Az életet békés és harmonikus kapcsolatokra találták ki. Ezért kell kiengesztelődni, ha megromlik egy kapcsolat. Van valaki, akivel ki kellene ma békülnöm? Kész vagyok rá, hogy ott hagyjam „ajándékomat” – bármi legyen is az – az oltárnál, és előbb bocsánatot kérek testvéremtől, akit megbántottam?

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap