User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Mt 3, 1-12

Isten igéje

Ezekben a napokban Júdea pusztájában fellépett Keresztelő János, és így prédikált: "Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!" Ő az, akire Izajás próféta utal, amikor ezeket mondja: "A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!" János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét pedig bőröv vette körül, sáska és vadméz volt az eledele. Kiment hozzá Jeruzsálem, egész Júda és a Jordán egész vidéke. Megvallották bűneiket, s ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban. Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus jön megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: "Viperák fajzata! Ki tanított benneteket arra, hogy fussatok a közelgő harag elől? Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcsét! Ne gondoljátok, hogy arra hivatkozhattok: Ábrahám az atyánk! Mondom nektek: ezekből a kövekből is tud az Isten Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejsze már a fák gyökerén van: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. Én csak vízzel keresztellek, hogy bűnbánatra indítsalak benneteket, de aki a nyomomba lép, az hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy a saruját hordozzam. Ő Szentlélekkel és tűzzel fog benneteket megkeresztelni. Szórólapátja már a kezében van. Kitakarítja szérűjét, a búzát csűrébe gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzbe vetve elégeti."

Mt 3, 1-12

Gondolatok a mai olvasmányhoz

Active
Default
  • Nem furcsa, hogy mennyire csodáljuk az önmegtagadó embereket? Azokat, akik vissza tudják fogni igényeiket, akik uralkodnak mohóságukon, vagy mély benső szabadsággal rendelkeznek? Keresztelő Szent János - félmeztelenül, csaknem éhezve - szinte mágnesként vonzotta az embereket. Bíztak benne, mert világosan látták, hogy nem lehet megvenni. Churchill ezt mondta Arábiai Lőrincről: "A világ csodálta őt, mert visszautasította a világ elismerését. Közömbössége felszabadította az élvezetek uralma alól."
  • Milyen kötődések tartanak rabságban, milyen vágyakat nem tudok kordában tartani, és vezetnek olyan útra, amire nem akarom? Segíts, kérlek Uram, szabadabb szívhez és testhez.

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap