User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Mt 8, 28-34

Isten igéje

Amikor a túlsó parton Gadara környékére ért, két ördögtől megszállt emberrel találkozott. A sírboltokból jöttek elő. Annyira elvadultak voltak, hogy senki sem mert az úton járni. Így kiabáltak: "Mi közünk hozzád, Isten fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt gyötörj minket?" Messze tőlük nagy sertéskonda legelészett. Ezért az ördögök kérték: "Ha kiűzöl minket, küldj a sertéskondába!" "Menjetek!" - mondta nekik. Erre kimentek és megszállták a sertéseket, mire az egész konda lerohant a meredekről a tóba és vízbe fúlt. A kanászok elfutottak, és a városba érve mindent elmondtak, azt is, ami a megszállottakkal a szemük láttára történt. Az egész város kiment Jézus elé, és amikor megpillantották, kérték, hagyja el határukat.

Mt 8, 28-34
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Nem a disznók veszte az igazi jel ebben a történetben, hanem az, hogy Jézus az Isten Fia, és képes úrrá lenni a gonosz erőkön.
  • A város lakói nem tudnak szembeszállni az isteni hatalommal, inkább arra kérik Jézust, hagyja el a vidéket. De Jézus győzelmet aratott a gonosz fölött, és megalapította Isten uralmát. Ezért tudjuk teljes bizalommal imádkozni: "jöjjön el a te országod" és "szabadíts meg a gonosztól". Jézus közelében maradva nem kell félnünk az ördögtől vagy a világtól.
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • A jelenet helyszíne sok mindent elárul Jézusról. Pogányok lakta vidék, ahová Jézusnak a helyi szokások szerint nem kellene mennie. Néha, mikor a "másik partra mentek", a tanítványok el sem hagyták a hajót félelemből, vagy a zsidó előítéletek miatt a "másik parton" élőkkel szemben. Még az ottani emberek is arra kérik Jézust a csoda után, hogy menjen el. A hagyományaik túl kötöttek voltak még ahhoz, hogy jó szívvel fogadják. Számukra Jézus mindig a másik partról való, az idegen, akit senki nem akar megismerni. Élete során ide-odajárt a két part között, egyik embertől a másikhoz. Mindenkihez jött.

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap