User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Lk 11,47-54

Isten igéje

Jézus egy lakomán így korholta a farizeusokat:
„Jaj, nektek, akik síremléket építetek azoknak a prófétáknak, akiket a ti atyáitok megöltek! Ezzel is csak azt igazoljátok, hogy helyeslitek atyáitok cselekedeteit, és egyetértetek velük: azok megölték őket, ti meg sírt készítetek nekik.
Nem hiába mondja Isten bölcsessége: Prófétákat és apostolokat küldök hozzájuk. Némelyeket közülük megölnek, másokat üldözni fognak.
E nemzedéknek számot kell adnia minden próféta véréről, amelyet kiontottak a világ kezdetétől, Ábel vérétől egészen Zakariás véréig, akit az oltár és a templomépület között megöltek. Igenis, mondom nektek: felelősségre vonják mindezért ezt a nemzedéket.
Jaj, nektek, törvénytudók! Lefoglaltátok a tudás kulcsát. Magatok nem mentetek be vele, az odaigyekvőket pedig megakadályozzátok.”
Amikor ezeket elmondta nekik, az írástudók és a farizeusok nagy felháborodásukban különféle kérdésekkel kezdték faggatni. Azon fondorkodtak, hogy rajtakapják valami olyan kijelentésén, amellyel vádolhatják.

Lk 11,47-54
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Az erőszak és a vallás kapcsolata minden időben központi téma volt, ahogy manapság is az. Nem könnyű félresöpörni, vagy kijelenteni, hogy ez ránk nem vonatkozik. Istenre vagy az Ő akaratára hivatkozva indokolni az erőszakot egyike az istenkáromlás legsúlyosabb formáinak. Alázatosan elismerem, hogy része vagyok ennek az erőszakos történelemnek. Bocsánatért és irgalomért könyörgök, és közben arra gondolok, hogy Jézus is vallásosságból eredő erőszak áldozata lett.
  • Azokért a keresztény közösségekért imádkozom most, akik a világ megannyi részén üldözést szenvednek. Főleg a közel-keleti keresztényekért könyörgök, ahol a kereszténység létrejött, de ahol most az eltűnés fenyegeti.
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • A Jézus előtt álló törvénytudók fegyverként használják a törvényt mások ellen és maguk megmentésére. Ezzel megakadályozzák, hogy mások bejussanak az Isten országába. Engem vajon nem tartanak fogva magam-alkotta szabályok? Azon aggódom egyfolytában, hogy hogyan állok Isten előtt, ahelyett, hogy a szeretet töltené ki az életemet?
  • Jézusom, Te vagy a tudás kulcsa. Ahogy Téged szemléllek az imaidőben, segíts, hogy növekedjen bölcsességem. Hadd szolgáljak nevedben másokat, ahogy Te is tetted!
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Jézus nem finomkodik szavaival, amikor szőrszálhasogatással és a szabályokhoz való értelmetlen ragaszkodással találkozik. Isten szeretetről és igazságosságról szóló szavait kicsavarják az írástudók és úgy vitatkoznak mintha a bíróságon kellene megvédeniük. Jézus a viselkedés szintjéről a szív igazságához vezet vissza minket. Isten nem főügyész, aki azt akarja bizonyítani, hogy bűnösök vagyunk. A szívünkbe tekint, és gyermekeként szeret minket.
  • Ha közösségben, megbeszéléseken vagyok, észreveszem-e a Szentlélek indíttatását, tudok-e szószólója lenni?

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap