User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Mt 15, 29-37

Isten igéje

Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította.
Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, a sánták járnak és a vakok látnak, elámult, és magasztalta Izrael Istenét.
Jézus akkor összehívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: „Sajnálom a népet. Már harmadnapja kitartanak mellettem, és nincs mit enniük. Nem akarom étlen hazaküldeni őket, hogy ki ne dőljenek az úton.” A tanítványok erre megjegyezték: „De honnan szerzünk itt a pusztában annyi kenyeret, hogy ekkora tömeget ellássunk?”
Jézus megkérdezte tőlük: „Hány kenyeretek van?”
„Hét, és néhány apró halunk” – felelték.
Erre meghagyta a népnek, hogy telepedjék le a földre. Aztán fogta a hét kenyeret és a halakat, hálát adott, megtörte és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig a népnek. Miután mindnyájan ettek és jóllaktak, hét kosár kenyérmaradékot szedtek össze.

Mt 15, 29-37
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Teréz anya mondta: „Gyengeségeink, vétkeink ellenére, Jézus felhasznál minket, hogy az ő szeretete és együttérzése legyünk a világ számára.” Ebben a csodában Jézus nem a semmiből teremt táplálékot. Fogja a keveset, amivel az apostolok rendelkeznek, és megsokszorozza ezerszeresen. Nem számít, milyen kevésnek hiszem azt, amit adni tudok, ha szabadon odaadom Jézus szolgálatára, határtalanná fog növekedni.
  • A kenyér- és halszaporítás csodája azt is jelenti, hogy Jézus képzeletet felülmúlóan tud lelki táplálékot is nyújtani. Titokzatos aránytalanság van aközött, amit én adok, és amit az Úr hoz ki belőle.
 • Gondolatok a mai olvasmányhoz

  Active
  Default
  • Jézus együttérzett a tömeggel. Engem is lát közöttük, és tudja, miben szenvedek szükséget. Elmondom neki, mi jelenti a legnagyobb nehézséget, és hallgatom, mit válaszol.
  • Az élet teljességét és képességeket nyújtott a betegeknek, a szükséget szenvedőknek. Jézus teljes életre hív, és meggyógyít bennem minden hiányosságot, elégtelenséget, és arra szólít, hogy jobban megjelenítsem Istent a világban.

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap