User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

"Megszentelt teret" alakíthatunk ki mindennapjainkban e honlap segítségével, mintegy 10 percet szánva imádságra: itt és most, a számítógép, laptop, mobiltelefon képernyőjén megjelenő útmutatások és a napi olvasmányokból választott szentírási szöveg segítségével.

 

A Sacred Space "Karantén-lelkigyakorlata" a koronavírus-járvány idejére

 

Az ima kezdete »

Gondolatok megfontolásra és imádságra, erre a hétre

75 éve történt

1945 augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén, mialatt szerte a világon a remény üzenetéről szóltak a homíliák, és arról, hogy az isteni tűz alászállt a mennyből, egy atombomba zuhant a mit sem sejtő Hirosima városra. Vakító villanással, irtózatos robajjal csapódott a földbe, hatalmas robbanást, és megtévesztően szép gombafelhőt idézve elő. És megváltoztatta az emberiség történelmét.

Pedro és társai tehetetlennek érezték magukat: térden állva imádkoztak, és elhatározták, hogy a házat tábori kórházzá alakítják. 150 sebesültet gyűjtöttek össze, s orvosi képzettségét használva Pedro szétválogatta a betegeket. Voltak, akik égési sérüléseket szereztek, másokon hatalmas hólyagok jelentek meg. Akkor még senki sem tudta ezek okát, csak később derült ki, hogy mindez az infravörös sugárzás hatása.

Elmélkedés
Sokféle formában robbanhat közénk egy bomba: lehet egy váratlan haláleset vagy betegség, másfajta tragédia vagy igazságtalanság, mely minket vagy szeretteinket éri — fel tudsz idézni ilyen eseményt az életedben?

Excerpted from Pedro Arrupe: Mystic with Open Eyes by Brian Grogan SJ
(pp17-20)

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap