User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Megszentelt tér - bemutatkozás

A Megszentelt teret az ignáci lelkiségre alapozva állítottuk
össze. Loyolai Szent Ignác a 16. században élt baszk szerzetes, akinek a meglátásai Isten működéséről az emberi lélekben évszázadokon át rengeteg embernek jelentettek és jelentenek fogódzót.

A Megszentelt tér a Jézus Társasága írországi tartományának munkája. A Jezsuita Kommunikációs Központ kezdeményezésére született Írországban, 1999-ben. A honlap magyar fordítása 2006. óta működik.

 

A Megszentelt tér használata

 Különös javaslatnak tűnhet, hogy a számítógép előtt ülve, a képernyő előtt imádkozzunk, főként ha mások is vannak körülöttünk, vagy a figyelmünket zavarják a környezetből jövő zajok. De Isten mindenütt jelen van, körülvesz minket, felénk nyújtja a kezét még a legvalószerűtlenebb helyzetekben is. Ha ezt felismerjük, és szert teszünk némi gyakorlatra, akkor bárhol tudunk imádkozni!

 A következő oldalak hat lépcsős imaidőn kalauzolnak végig, amely magában foglalja a test és lélek ráhangolását, és a napi olvasmányból választott szentírási szöveghez kapcsolódó elmélkedésben teljesedik ki. A hat lépcső a következő:

  • Isten jelenléte
  • Szabadság
  • Szerető figyelmesség
  • Az Ige
  • Párbeszéd
  • Befejezés 

 A szövegeket egyes szám első személyben írtuk -- "Én" –mert imádságnak szántuk és nem olvasmánynak. Minden lépcső egy-egy gyakorlat vagy meditáció, mely arra szolgál, hogy segítségével kapcsolatba lépjünk Istennel, az Ő jelenlétével az életünkben.

 

Szentírási szövegek

 A Megszentelt tér az egyházi év szentírási szövegeit követi, amint az a Direktóriumban szerepel. Az ünnepek kapcsán a magyar fordítás alkalmazkodik az eredeti tartalmakhoz, de megjeleníti a magyar egyházi ünnepeket is.

 A szentírási szövegek magyar fordításának alapja a Szent István Társulat kiadásában megjelent Biblia. A Biblia interneten elérhető verziója: keresztény Biblia

 

További anyagok

 A megjelenés, a tartalom, a szövegek, melyek a honlapot alkotják, közös munka eredménye, melyben világszerte a helyi, anyanyelvi csapatok is résztvesznek. A honlap bármely részének felhasználásához a helyi szerkesztőhöz fordulhatsz engedélyért. (Ld. Kapcsolat).

 Az imák, elmélkedések és segítő gondolatok szövege a 'Megszentelt tér' számára készült, ha másként nem jelezzük.

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap