Arra hívunk, hogy szakíts ki a napodból egy ‘szent teret’, imádkozz velünk itt és most a napi evangélium és a képernyőn megjelenő útmutatás segítségével.

Az ima kezdete

HETI ÚTRAVALÓ

“Aha!”-pillanatok

Segíts, Jézusom, hogy továbbra is nyomon kövessem álruhás megjelenéseidet, és vegyem észre, milyen végtelen módon vagy jelen számomra. Nem akarom, hogy lemaradjak a pillanatról, amikor elmész mellettem. Megfosztottad magad isteni dicsőségedtől, amikor olyanná lettél, mint mi, ezért hatalmas hitre volt szükségük az embereknek ahhoz, hogy felismerjenek téged, és azt mondják: "Nézzétek, ott megy az Isten Fia!" És aztán jött a Passió. Álcád most már teljes volt. Ellenségeid azt mondták: "Gyere le a keresztről, akkor majd elhisszük, amit állítasz". De te nem tetted. Megtartottad az álcádat. Ha te voltál Isten, akkor úgy tűnt, hogy Isten meghalt.

De aztán feltámadtál a halálból, csak azért, hogy újra álruhát ölts - mint kertész, mint az emmauszi út vándora, mint a látogató, aki enni kért, mint egy álló férfialak hajnalban a tóparton. Utalások, célzások jeleztek téged: a békéről szóló üzenet, a megbocsátás, a kenyértörés különleges módja, a sebeid - ezek segítettek a kételkedő tanítványoknak, hogy mindegyik a maga idejében elérjen az "Aha!"-pillanathoz. Lehet, hogy ez a lassú kinyilatkoztatás kedvességedet jelzi felénk, akik nem bírunk elviselni egyszerre túl sokat a valóságból?

Forrás: I Am Infinitely Loved: A Month of Meditations by Brian Grogan SJ (p.56)


Mire gondolunk most…

Azokra gondolunk, akik a közel-keleti konfliktusban érintettek és szenvednek. Imádkozunk, hogy jusson ott uralomra a Béke Lelke, érintsen meg minden egyes szívet, és teremtsen mély és tartós szeretetet, egységet és békét. Jöjj, Urunk, és gyógyítsd meg az összes nemzetet, gyógyítsd meg egész népedet. Ámen.


Sacred Space – napi ima 24 éve

A Sacred Space 1999-ben indult, és azóta minden nap új tartalmat kínál. Kapcsolatba léphet velünk a Visszajelzés oldalunkon.

Visszajelzés

Kapcsolódó oldalak