Arra hívunk, hogy szakíts ki a napodból egy ‘szent teret’, imádkozz velünk itt és most a napi evangélium és a képernyőn megjelenő útmutatás segítségével.

Az ima kezdete

HETI ÚTRAVALÓ

Imádság

Ahány ember, annyi módja van az imádkozásnak. Imastílusunk megtalálása, mely hidat képez Isten felé, ajándék. Van, aki a tengerparton szeret sétálni, vagy egy hegyoldalon gyönyörködik a teremtett világ szépségében, s közben zsoltárokat mond, hogy megfogalmazza a világegyetem nagysága és misztériuma iránt érzett csodálatát. Sokan halogatják az imádkozást, mert úgy gondolják, hogy ünneplőbe kell öltöztetniük lelküket. Mint amikor orvoshoz megyünk, gyógyulást keresve, Istenhez is úgy fordulhatunk, ahogy vagyunk, bajainkkal együtt. Nem úgy, mint amikor valaki kitakarítja a házát, mielőtt a takarítóbrigád megérkezik. Barátság ez, melyben nincs helye a megjátszásnak, az ájtatoskodásnak, hiszen magunkat becsaphatjuk, de Istent soha. Jó, ha eszünkbe juttatjuk, hogy Isten nem a jótetteinkért szeret, hanem azért, akik vagyunk: Isten családjához tartozunk, még akkor is, ha ennek nem vagyunk tudatában.

Forrás: Reimagining Religion: A Jesuit Vision by Jim Maher SJ (p.45)


Kikre gondolunk most…

Azokra gondolunk, akik a közel-keleti konfliktusban érintettek, és szenvednek. Imádkozunk, hogy jusson ott uralomra a Béke Lelke, érintsen meg minden egyes szívet, és teremtsen mély és tartós szeretetet, egységet és békét. Jöjj, Urunk, és gyógyítsd meg az összes nemzetet, gyógyítsd meg egész népedet. Ámen.


Sacred Space – napi ima 24 éve

A Sacred Space 1999-ben indult, és azóta minden nap új tartalmat kínál. Kapcsolatba léphet velünk a Visszajelzés oldalunkon.

Visszajelzés

Kapcsolódó oldalak