Arra hívunk, hogy szakíts ki a napodból egy ‘szent teret’, imádkozz velünk itt és most a napi evangélium és a képernyőn megjelenő útmutatás segítségével.

Az ima kezdete

HETI ÚTRAVALÓ

A valahova tartozás öröme

Egy jobb jövőhöz, az Isten által nekünk szánt jövőhöz vezető út az emberi szívben kezdődik, a valahova tartozás utáni vágyakozásunkban. Ezekben a vágyakban rejlik a kiút saját válságainkból, és a világ kríziseiből is. Ahhoz, hogy meg tudjuk újítani a bennünket összekapcsoló kötelékeket, és hogy újraéledve be tudjuk fogadni az ajándékot, ami nem más, mint az életünk és a világunk, először meg kell ismernünk és meg kell tapasztalnunk az Adományozót, aki már itt van, és vár ránk. Ehhez nincs jobb kézikönyv, mint Ignác Lelkigyakorlatai, és nincs nagyobb lelki vezető korunkban, mint Ferenc, a világ első jezsuita pápája.

Forrás: First Belong to God : On Retreat with Pope Francis by Austen Ivereigh (p.15)


Kikre gondolunk most…

Ahogy elkezdjük ezt a nagyböjti időszakot, figyelmünk különböző hagyományainkra fordul, az imádságra, a böjtre és a jótékonykodásra, arra, hogy mi az, amit mi is megtehetünk. Időt szánunk rá, hogy megemlékezzünk azokról, akik nem gyakorolhatják nyilvánosan hitüket, és imádságunkba foglaljuk őket. Azokat, akiket üldöznek az evangélium követése miatt, és akik vágynak arra a vallási szabadságra, melyet mi talán minden lelkesedés nélkül természetesnek veszünk. Köszönünk, Urunk, minden ajándékot, amit Tőled kapunk. Ámen.


Sacred Space – napi ima 24 éve

A Sacred Space 1999-ben indult, és azóta minden nap új tartalmat kínál. Kapcsolatba léphet velünk a Visszajelzés oldalunkon.

Visszajelzés

Kapcsolódó oldalak