Arra hívunk, hogy szakíts ki a napodból egy ‘szent teret’, imádkozz velünk itt és most a napi evangélium és a képernyőn megjelenő útmutatás segítségével.

Az ima kezdete

HETI ÚTRAVALÓ

A megkülönböztetés olyan, mint a hajózás

A megkülönböztetés olyan, mint mikor egy nagy vízen, erős szélben kormányozol egy hajót. A siker a széltől, a hajóstól és a kormánytól függ.

A szélirány lenne a szív hangja. Megmutatja, hogy mi indítja el és viszi előre a hajót.

A hajó vezetője az elme. Ő ítéli meg a szél irányát és erejét, hogy optimálisan reagáljon. Hajós nélkül a hajó nem tud helyes irányba állni, és hamar megrongálódhat. Folyamatosan figyelni kell a szélirányra. Szél nélkül a hajós nem tehet semmit.

Végül a kormánylapát olyan, mint az akarat. Ez ad lehetőséget a konkrét döntésekre, választásokra. A kormány lehetővé teszi, hogy a nyílt tengerre szállj, és egyre messzebb és messzebb hajózz, ahelyett, hogy partközelben maradnál, vagy céltalanul hánykolódnál a vízen.

Forrás: Trust Your Feelings: Learning how to make choices with Ignatius of Loyola by Nikolaas Sintobin SJ (p.58)


Kikre gondolunk most…

Azokra gondolunk, akik a közel-keleti konfliktusban érintettek, és szenvednek. Imádkozunk, hogy jusson ott uralomra a Béke Lelke, érintsen meg minden egyes szívet, és teremtsen mély és tartós szeretetet, egységet és békét. Jöjj, Urunk, és gyógyítsd meg az összes nemzetet, gyógyítsd meg egész népedet. Ámen.


Sacred Space – napi ima 24 éve

A Sacred Space 1999-ben indult, és azóta minden nap új tartalmat kínál. Kapcsolatba léphet velünk a Visszajelzés oldalunkon.

Visszajelzés

Kapcsolódó oldalak