User Settings

Megszentelt tér - bemutatkozás

A Megszentelt teret az ignáci lelkiségre alapozva állítottuk
össze. Loyolai Szent Ignác a 16. században élt baszk szerzetes, akinek a meglátásai Isten működéséről az emberi lélekben évszázadokon át rengeteg embernek jelentettek és jelentenek fogódzót.

A Megszentelt tér a Jézus Társasága írországi tartományának munkája. A Jezsuita Kommunikációs Központ kezdeményezésére született Írországban, 1999-ben. A honlap magyar fordítása 2006. óta működik.

 

A Megszentelt tér használata

 Különös javaslatnak tűnhet, hogy a számítógép előtt ülve, a képernyő előtt imádkozzunk, főként ha mások is vannak körülöttünk, vagy a figyelmünket zavarják a környezetből jövő zajok. De Isten mindenütt jelen van, körülvesz minket, felénk nyújtja a kezét még a legvalószerűtlenebb helyzetekben is. Ha ezt felismerjük, és szert teszünk némi gyakorlatra, akkor bárhol tudunk imádkozni!

 A következő oldalak hat lépcsős imaidőn kalauzolnak végig, amely magában foglalja a test és lélek ráhangolását, és a napi olvasmányból választott szentírási szöveghez kapcsolódó elmélkedésben teljesedik ki. A hat lépcső a következő:

  • Isten jelenléte
  • Szabadság
  • Szerető figyelmesség
  • Az Ige
  • Párbeszéd
  • Befejezés 

 A szövegeket egyes szám első személyben írtuk -- "Én" –mert imádságnak szántuk és nem olvasmánynak. Minden lépcső egy-egy gyakorlat vagy meditáció, mely arra szolgál, hogy segítségével kapcsolatba lépjünk Istennel, az Ő jelenlétével az életünkben.

 

Szentírási szövegek

 A Megszentelt tér az egyházi év szentírási szövegeit követi, amint az a Direktóriumban szerepel. Az ünnepek kapcsán a magyar fordítás alkalmazkodik az eredeti tartalmakhoz, de megjeleníti a magyar egyházi ünnepeket is.

 A szentírási szövegek magyar fordításának alapja a Szent István Társulat kiadásában megjelent Biblia. A Biblia interneten elérhető verziója: keresztény Biblia

 

További anyagok

 A megjelenés, a tartalom, a szövegek, melyek a honlapot alkotják, közös munka eredménye, melyben világszerte a helyi, anyanyelvi csapatok is résztvesznek. A honlap bármely részének felhasználásához a helyi szerkesztőhöz fordulhatsz engedélyért. (Ld. Kapcsolat).

 Az imák, elmélkedések és segítő gondolatok szövege a 'Megszentelt tér' számára készült, ha másként nem jelezzük.

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap