User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

Március 2017
Napi felajánlás: 

Szerető Atyám! Te vagy a világ igaz világossága, világosíts meg minket ez új nap kezdetén, és vezérelj minket minden cselekedetünkben. Adj, kérlek, bátorságot, erőt és irgalmat, hogy hozzájárulhassak az igazság és béke világának építéséhez. Mai napomat a pápa ehavi imaszándékára ajánlom fel Neked.

 

This month's intention:
Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

Az egész Egyház imája és anyagi segítsége támogassa az üldözött keresztényeket.

 

Az üldözött keresztények támogatása

A kommunikációs eszközök fejlődésének köszönhetően ma sokkal inkább tudatában vagyunk a keresztények ellen elkövetett erőszakos cselekményeknek. Sokan Jézus nevét mondva válnak gyilkosság áldozatává. Ferenc pápa arra kér minket, hogy „ne felejtsük el az üldöztetés tragédiáját”. Az Open Doors, ami egy nemzetközi szervezet, melynek célja, hogy a keresztényüldözésre irányítsa az emberek figyelmét, megállapította, hogy 2014 óta jelentősen megnövekedett a keresztények ellen elkövetett merényletek száma. Tavaly például mintegy 7000 keresztényt öltek meg a hitéért, és ez a szám megállapításuk szerint „szinte 3000-rel több az előző évinél”. A fokozódó keresztényüldözés által érintett területek elsősorban a Közel-Kelet, Afrika, és Közép-Ázsia.
A világ vezetői alig tesznek többet, mint hogy részvétüket fejezzék ki a keresztényeket ért támadások után. Az emberek elviselhetetlen szenvedéseket élnek át keresztény hitükért. Emeljük fel szavunkat mellettük. Ahogy Ferenc pápa mondta: „több keresztény hal mártírhalált napjainkban, mint az egyház első éveiben.”
Cormac McConnell – részlet a Living Prayer c. könyvből

 

More Sacred Space

Imaapostolság

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap