User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

November 2017
Napi felajánlás: 

Szeretetben gazdag Atyám! Köszönöm ma neked mindazt a jót, amit tettél értem, és amit bennem teszel. Segíts, hogy szeretettel válaszoljak az engem ért jóra éppúgy, mint a támadásokra. Felajánlom Neked mai munkámat, egységben Ferenc pápa szándékával.

 

 

This month's intention:
Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

Hogy Ázsia keresztényei, akik szavaikkal, tetteikkel tanúságot tesznek az evangéliumról, mozdítsák elő a párbeszédet, a békét és a kölcsönös megértést, különösen a másvallású embertársaikkal.

 

 

Keresztények Ázsiában

Ázsia népessége nagyobb, mint az összes többi kontinensé együttvéve. De csak kis hányada keresztény. Legtöbb ázsiai közösség mélyen vallásos, és erős morális hagyományaik vannak. A Fülöp-szigeteken élő keresztény többséghez tartozók „Krisztus nagykövetei” lettek a világban. A vietnami keresztények politikai üldöztetésben élnek, mégis virágzik a vallásos élet, és szaporodnak a papi hivatások. Kínában és Észak-Koreában erőteljesebb a politikai elnyomás. Az Indiában, Indonéziában. Malajziában élő keresztényeket a hindu vagy muszlim szélsőségesek támadják. Mindent összevetve az eddig említett keresztények viszonylag békében és harmóniában tanúskodhatnak Krisztus irgalmáról és igazságáról. Pakisztánban és Bangladesben sokkal nagyobb a feszültség, és nehezebb a békés vallási együttélés. Myanmarban a rohingka muszlimokat buddhista szélsőségesek üldözik. Mindezen országokban a keresztény közösségek a kölcsönös szeretetről és tiszteletről tesznek tanúságot, és hozzájárulnak egy békés és türelmes társadalom kialakításához.

- Fr Ashley Evans SJ, extracted from Living Prayer

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Reflecting

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap