User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

Október 2018
Napi felajánlás: 

Jóságos Atyám, e nap kezdetén megköszönöm neked a szépséget az apró dolgokban, amikkel megajándékozol. Bennem működő Szentlelkeddel tegyél éberré és érzékennyé a világ iránt, amelyben élek. Mai napomat felajánlom az Egyházért és Ferenc pápa ehavi imaszándékára.

 

This month's intention:
Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

A felszentelt vallásos nők és férfiak szánják oda magukat, és legyenek jelen a szegények, a társadalom szélére került emberek életében, és mindazokéban akiknek nem hallatszik hangjuk.

Elmélkedés

Ferenc pápa tudja, mennyit szenvednek a szegények, és hogy a társadalom peremére kerülésük, kirekesztésük oka mai világunkban és életmódunkban keresendő. Tudatában van a vallásos megnyilvánulások erejének, profetikus súlyának is.
Arra hív minket, vegyük figyelembe, hogy ha hagyjuk, az Evangéliumnak átalakító ereje van a mai szegények életében is.
Ugyanakkor a szegények láthatatlan ereje át tud formálni minket vallásos embereket.
A szegény, sérülékeny emberekben van egy olyan rejtett erő, mellyel talán maguk sincsenek tisztában. Át tudnak alakítani minket, ha figyelemmel meghallgatjuk őket. És ekkor, csakis ekkor, közvetíteni tudjuk a hangjukat a világ felé.
A szegények a mi tanítóink. Ha a szegényeket hallgatjuk, észlelni fogjuk erejüket, fájdalmukat, bölcsességüket, felismerjük a változás lehetőségét. A szegényeket hallgatva kiszabadulunk előítéleteink bilincseiből. Ez a szegények és sérülékenyek ajándéka számunkra. Ha nyitott szívvel figyelünk a szegényekre, rájövünk, hogy ők a testvéreink embervoltunkban, és a velük való kapcsolat át tud alakítani minket.

- Sr Stanislaus Kennedy, extracted from Living Prayer

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap