User Settings

Imádkozzunk a Pápával

Február 2016
Napi felajánlás: 

Szeretet Szentlelke, Te megmozdítottad a vizeket, fényt és színt hoztál világunkba.
Élettel és szépséggel töltesz be mindent, és szívünkbe adod a szeretet örömét.
Töltsd be ma értelmemet fényeddel, hogy örvendezhessek a teremtésben
és örömömben Hozzád emeljem szívemet.

Együtt imádkozom Máriával és az egész Egyházzal a Pápa szándékára ebben a hónapban:

 

Az imaapostolság szándékai erre a hónapra:
Egyetemes imaszándék: 

Hogy vigyázzunk a teremtésre, mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek.
 

Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

Hogy gyarapodjanak a párbeszéd és a találkozás alkalmai a keresztény hit és Ázsia népei között.
 

Párbeszéd Ázsiában

‘Milyen nevenet választottál?’ ‘Ferenc’, felete az újonnan megválasztott Pápa. Válasza sokakat meglepett, mert még sosem volt Ferenc pápa.

Egy nap Assisi egy elhagyott templomában, 800 évvel ezelőtt egy Ferenc nevű fiatal férfi ezt a szózatot hallotta, "Menj és javítsd meg Egyházamat, mert szétesik." Ferenc így tett. És ez szegénységben, alázatban és egyszerűségben megélt életre indította. Ferenc pápa is hasonló gondolkodásmódú.

Délkelet-Ázsia legtöbb országa buddhosta. A MAHAYANA néven ismert buddhista irányzat nyitott, elér az emberekhez és kész a párbeszédre.

A tizennyolcadik század végén a britek kivonultak Indiából Mianmarba, és ez lett a koronagyarmat. Missszionáriusok jöttek, főként protestánsok és katolikusok. A francia hadsereg Vietnámba szorult, és ezt gyarmatosította,  csakúgy, mint Kambodzsát és Laoszt. Egyedül Thaiföld kerülte el a gyarmatosítást, amely ma már ugyan a múlt, de brutális elnyomás idejére emlékeztet. Ferenc pápra azt tanácsolja a mai misszionáriusoknak, hogy alázatosak, egyszerűek legyenek, és tanúsítsanak kellő tiszteletet az őshonos vallások iránt. A konfroncátió helyett a párbeszédet keressék. "Ki vagyok én, hogy elítésslhessek valakit" - Ferenc pápa rögtönzése reményt kell, hogy adjon sok embernek szerte a világon. Bíztató jelek láthatók a Keleten. Koreában a megtérő keresztények számának ugrásszerű növekedése látható.  Japánban minden nyáron keresztények, buddhisták és más vallásúak nemzetközi találkozóját tartják Kiotóban. Tokióban pedig legalább kéthavonta olyan párbeszéd találkozók vannak katolikusok, buddhisták és mások részvételével, évente pedig sokkal nagyobb találkozók, melyeken mindenféle háttérrel rendelkező emberek vesznek részt.

- Fr Patrick Brangan SJ, részlet: Living Prayer

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap