User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

Október 2016
Napi felajánlás: 

Atyám, áldjuk Fiad szívét, melyet összetört az emberi kegyetlenség, mégis a szeretet győzelmének szimbóluma lett, megtestesítve mindazt, amire az ember hivatott. 

Taníts, hogy meglássuk Krisztust azokban, akikkel kapcsolatba kerülünk, és testvéreink szeretetteljes szolgálata váljék élő hódolattá előtte.

Máriával és az egész Egyházzal a pápa ehavi imaszándékához társulok, kérve

Az imaapostolság szándékai erre a hónapra:
Egyetemes imaszándék: 

hogy az újságírókat munkájuk közben az igazság tisztelete és erős etikai érzék vezesse;

Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

hogy a missziós világnap minden keresztény közösségben újítsa meg az evangélium örömét, és az örömhír továbbadásának felelősségét.

 

Újságírók

Krisztus egyértelműen fogalmaz az igazságról. „Az igazság felszabadít titeket” – mondja, és ez az, ami az újságírókat ösztönzi, hogy feltárják az igazságot olvasóiknak és hallgatóiknak, bárhol legyenek is. A „mondjuk meg úgy, ahogy van” – és nem úgy, ahogy a felső hatalom elvárná -, idealizmusa hozta létre a legkiválóbb újságírást.

Nehéz mesterség, nem kevéssé azért, mert a sértett fél az üzenethozóra tüzel, ahelyett, hogy komolyan venné az üzenetet, és tenne róla, hogy megváltozzék a helyzet. Attól is elvész a kezdeti idealizmus, hogy túl sokszor kell folyamodni a mindenütt jelen lévő lobbistákhoz, szócsövekhez, ahelyett, hogy keményen felléphetnének az igazság kiderítése érdekében.

Idealizmusa védelme érdekében az újságírónak meg kell őriznie a lelkesedést, amivel a pályára lépett. Ez nem könnyű a cinikus ellenállással, a szorító határidőkkel szemben. A becsületesség és kemény munka keresztény értékein alapuló erős etikai érzék átsegíti az újságírókat az akadályokon, és biztosítani tudja, hogy az igazság – és a vele járó szabadság – valóban a közönség elé kerüljön.

Sean Ryan, részlet a Living Prayer-ből

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap