User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

Február 2017
Napi felajánlás: 

Ahogy felvirrad az új nap, Atyám, tégy minket hűségessé tanításodhoz, tarts meg tisztán a tévedéstől és a bűntől a mai napon. Add kegyelmedet, hogy a Te világosságodban járjak, és felismerjem fényedet mindenben, ami ma ér. Mai napomat felajánlom Ferenc pápa ehavi szándékára.

 

This month's intention:
Egyetemes imaszándék: 

Hogy a szűkölködők, különösen a szegények, a menekültek és a társadalom peremére szorultak meleg fogadtatásra és kényelemre találjanak közösségeiknben.

A szükséget szenvedők befogadása

Ferenc Pápa újra meg újra felhívja figyelmünket a menekültek helyzetére. Szolidaritásának gesztusaként azokkal, akiket a háború, az erőszak és az extrém szegénység kényszerít menekülésre, meglátogatta őket Lampedúzában, Görögországban, Kelet-Afrikában, sőt hazafelé menet néhány menekültet magával vitt a Vatikánba. Felhívja a világot, hogy rázza le magáról a globalizálódott közönyösséget, és ismerje fel a menekültekben testvéreit. „Nem a jogi helyzetükkel kellene foglalkoznunk, hanem fogadjuk el őket értékes embereknek. Bennük magát Istent fogadjuk be.” Együtt imádkozunk a pápával, hogy a szívek és elmék forduljanak a védelemre szorulók felé. Azért imádkozunk, hogy a politikai vezetők olyan törvényeket és szabályokat alkossanak, melyek a befogadást segítik elő, és nem az ellenséges érzületet fokozzák.  Hogy a közösségek nagylelkűséget, gyakorlati segítséget, barátságot nyújtsanak a menekülőknek. Kérjük, hogy legyünk nyitottak mindarra, amit a menekültektől tanulhatunk, reménykedéssel tekintsünk előre velük együtt, tudva, hogy Isten nagyon közel van a szegényekhez és szükséget szenvedőkhöz.

Sara Teather – részlet a Living Prayer c. könyvből

 

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap