User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Imádkozzunk a Pápával

December 2018
Napi felajánlás: 

Kegyes Atyám, hálát adok azért, ahogy jelen vagy mindennapi életemben. Segíts, hogy együtt munkálkodjam veled a világ egységesebbé tételén. Felajánlom neked a mai napomat az Egyházért, az emberiség előtt álló nagy kihívások leküzdéséért, együtt imádkozva a pápa nemzetközi imahálózatának szándékára. Miatyánk....

 

This month's intention:
Az evangelizálásért végzett imaszándék: 

Hogy mindazok, akik a hit szolgálatában és továbbadásában munkálkodnak, a kultúrával való találkozásukban megtalálják a mostani korhoz illő nyelvezetet.

 

Reflection

A hitet nem egyszerűen dogmák, tanítások továbbadásával terjeszthetjük, hanem tapasztalati úton. Legmélyebben az hat ránk, amit megérintünk, látunk, hallunk, mi magunk is megtapasztalunk. Ez a hit továbbadására is érvényes. Legjobban akkor éri el az embereket, ha az evangéliumok Jézusával és az emberiséggel beszélgetve az emberek reményét és félelmeit szólítja meg egyértelműen, és Isten teremtett világa iránti csodálatot, ámulatot vált ki bennük. Ám az egyház és a Biblia nyelve gyakran idegenül hangzik, ezért mintegy „le kell fordítani”, hogy szólni tudjon a szívhez és az értelemhez egyaránt.
Vegyük például Keresztelő János szavait: „Íme, az Isten báránya, aki elveszi a világ bűneit” (Jn 1,29). Jézus magába szívja a bűn mérgét, megtisztítja, és semmilyen formában nem adja vissza bűnként: a gyűlölet szeretetettel viszonozza, a dühöt irgalommal, az irigységet áldással, a keserűséget melegséggel, minden ellene elkövetett gonoszságot megbocsátással. Így válaszolni a világ bűneire sosem könnyű, ezt értette Jézus a "kereszten", amit fel kell vennünk. Azért imádkozunk, hogy akik a hit szolgálatában és átadásában munkálkodnak, találják meg a ma feltételeihez illő nyelvezetet a párbeszédhez az emberiség reményeivel és félelmeivel valamint az Evangéliummal, figyelmesen meghallgatva az emberek történeteit.

- Philip Fogarty SJ, extracted from Living Prayer

Megszentelt tér - további oldalak

Imaapostolság

Tükröző

Kapcsolat

az Ír Jezsuiták által fenntartott imádságos honlap